Winterse tagliatelle met zeevruchten

Recept afdrukken
Winterse tagliatelle met zeevruchten
Winterse tagliatelle met zeevruchten
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Winterse tagliatelle met zeevruchten
Instructies
  1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de deegwaren.
  2. Schil ondertussen een appel en snij in stukjes. Hak de sjalot fijn. Laat alles goudgeel bakken op een gemiddeld vuur in een pan met olie. Bestrooi na 5 min met currypoeder, meng gedurende 1 minuut en voeg daarna de room toe. Breng aan de kook en voeg de zeevruchten toe. Laat het geheel 2 minuten stoven.
  3. Doe op dat ogenblik de deegwaren in het kokende water en reken 1 minuut kooktijd. Laat alles uitlekken.
  4. Kruid de saus bij, voeg de koriander toe en giet op de deegwaren. Meng en dien onmiddellijk op. Bestrooi met stukken amandel.
  5. Serveer het geheel met de salade.
Notities

GOED OM TE WETEN: Wist je dat zeevruchten zeer gezond zijn? Ze zijn rijk aan eiwitten en erg calorie-arm. Daarnaast bevatten ze ook een hoge concentratie aan selenium, jodium, ijzer, zink, magnesium, vitamine B en anti-oxidanten. De cholesterol van zeevruchten zit geconcentreerd in de kop, waardoor we deze in minimale hoeveelheden opeten. Bovendien is bewezen dat deze cholesterol weinig effect heeft op ons lichaamseigen cholesterol. Een ideaal voedingsmiddel voor tijdens deze donkere wintermaanden!


Nutritionele samenstelling per portie: Energie: 564 kcal, Eiwit: 25.1 g, Vet: 22.3 g, Verzadigd vet: 1.6 g, Koolhydraten: 60.9 g, Suiker: 6.5 g, Vezels: 5.1 g.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *