Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
- 250 g ongeraffineerde tarwe (vb: Ebly)
- 1 bouillonblokje
- 3 wortelen
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 1 blikje maรฏs
- 100 g ontdooide erwten (diepvries)
- 1 handje pijnboompitten
Ingrediรซnten
|
|
- Kook de tarwe, samen met het bouillonblokje, gedurende 10 minuten.
- Was en snij de groenten fijn (wortelen, courgette, ui).
- Stoof de ui, wortelen en courgette.
- Voeg hier als laatste ook de maรฏs en erwten aan toe.
- Gril de pijnboompitten in een grillpan.
- Meng tot slot de tarwe met de groenten.
Tip: Serveer de pijnboompitten apart, zodat iedereen zijn eigen portie kan bepalen.
GOED OM TE WETEN:
Ongeraffineerde tarweproducten + ruime portie groenten
= VEZELS!
Dit gerecht bevat reeds 1/3 van onze dagelijkse vezelbehoefte.
Vezels hebben talrijke positieve effecten op ons lichaam:
-Betere passage van voedsel in de darmen;
-Trage opname van koolhydraten;
-Minder grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel;
-Een beter gevuldย gevoel in de maag;
-Trager ledigen van de maag (waardoor minder snel terug honger);
-Ontstaan van een gezonde darmflora;
-Lagere kans op dikke darm kanker.
KORTOM:
Een gezond, energiearm รฉn vezelrijk gerechtje om van te smullen.
Nutritionele samenstelling per portie: Energie: 327 kcal, Eiwit: 11.1 g, Vet: 12.2 g, Verzadigd vet: 1.5 g, Koolhydraten: 43.3 g, Suiker: 6.7 g vezels: 8.2 g.