Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediรซnten
- 1 bladerdeeg
- 1 kippenei
- 100 gram cottage cheese
- 100 gram ricotta
- 20 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 1 handje verse peterselie, bieslook, dille
- 1 snuifje peper
- 1 snuifje zout
- 200 gram groene asperges
- 10 kerstomaten
Ingrediรซnten
|
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ยฐC
- Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant en plooi de zijkanten om zodat je een boord van 1 cm verkrijgt
- Klopt het kippenei op en bestrijk de boord ermee
- Voeg het resterende ei toe aan de ricotta en de cottage cheese, roer goed
- Voeg hier de parmezaanse kaas en kruiden toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Smeer dit geheel over het bladerdeeg
- Plaats de asperges op het ricotta mengsel en werk af met kerstomaatjes
- Plaats 25-30 minuten in de oven
Notities
GOED OM TE WETEN:ย Asperges worden ook wel het witte goud genoemd, met reden! Wist je dat asperges een bom van vitamine K zijn? Op 100 gram asperges zit maar liefst 46% van onze dagelijkse vitamine K behoefte. Daarnaast zijn asperges rijk aan vitamine A, B11 en plantaardig ijzer. Tot slot bevatten asperges heel wat antioxidanten en inuline. Inuline bevordert de groei van goede darmbacteriรซn.
Nutritionele samenstelling per portie (1 taart bevat 6 porties) : Energie: 231kcal, Eiwit: 9.2g, Vet: 13.8g, Verzadigd vet: 6.9g, Koolhydraten: 17.1g, Suiker: 2.7g, Vezels: 1.5g