Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 1 uur |
Porties |
Cake
|
- 190 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootumustkaat
- 1 theelepel bicarbonaat
- 0.5 theelepel bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 100 gram margarine
- 80 gram suiker
- 20 gram vanillesuiker
- 1 ei
- 1 eigeel
- 1 stuk courgette, fijngeraspt
Ingrediรซnten
|
|
- Verwarm de oven voor op 175ยฐC
- Meng de bloem, kaneel, nootmuskaat, bicarbonaat, bakpoeder en zout in een kom
- Meng de margarine, suiker, vanillesuiker, eieren en fijngeraspte courgette in een tweede mengkom
- Spatel de twee mengsel samen
- Giet het beslag in een bakvorm
- Bak de cake af op 175ยฐC gedurende 1 uur
GOED OM TE WETEN: Jullie kennen wel allemaal het standaard recept voor den 'quatre quart cake'? 200 gram bloem, 200 gram boter, 200 gram suiker en 4 eieren! Een echte caloriebom. Deze COURGETTECAKE biedt een gezonder alternatief:
- De boter werd vervangen door een margarine.
- De portie suiker en vetstof werden daarnaast gehalveerd.
Desondanks de aanpassingen, blijft deze COURGETTECAKEย veel vetten en suikers bevatten. Geen tussendoortjeย voor iedere dag, maar wel geschikt als leuk alternatief voor op een feestje!
Daarnaast zit er ook een leuke verrassing in de cake, namelijk COURGETTE! Wisten jullie dat courgette van dezelfde familie afkomstig is als de komkommer en de meloen?Het is een lekkere, zachte groente waar je veel mee kan doen in de keuken. De courgette is het hele jaar door verkrijgbaar.ย Wat velen niet weten is dat courgette een bron is van vitamine C.
TIP:ย Wil je de cake nog 'healthier' maken? Dat kan, vervang de suiker door kokosbloesemsuiker of stevia. Let op, hiervoor zal je wel even moeten rekenen (zie verpakking), kokosbloesemsuiker en stevia hebben namelijk niet dezelfde zoetkracht als suiker.
Nutritionele samenstelling per snede (12 sneden per cake): Energie: 136kcal, Eiwit: 2.9g, Vet: 6.5g, Verzadigd vet: 2.5g, Koolhydraten: 15.9g, Suiker: 7.6g, Vezels: 1.1g.