Mangomousse


Recept afdrukken
Mangomousse
Een luchtig dessert zonder toegevoegde suikers!
Mangomousse
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
glazen
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
glazen
Mangomousse
Instructies
  1. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd de mango in blokjes. Pureer het vruchtvlees samen met de limoenrasp en yoghurt in een blender of keukenmachine
  2. Klop de eiwitten op
  3. Meng de opgeklopte eiwitten onder de mango-yoghurtpuree
  4. Verdeel de mousse over 8 glazen en zet weg in de koelkast
  5. Snij de passievruchten doormidden en haal de pitjes en het sap eruit.Verdeel deze vlak voor het serveren over de mousse
Notities

GOED OM TE WETEN: Dit recept werd bereid zonder toevoeging van suiker. Toch is dit recept niet suikervrij!  Fruit én yoghurt bevatten van nature namelijk  suikers. Fruit onder de vorm van 'fructose' en yoghurt onder de vorm van 'lactose'.  Om deze reden zie je dat je per portie nog een kleine hoeveelheid suiker consumeert.

Daarnaast bevat mango én passievrucht talrijke positieve eigenschappen. Mango is een bron van fytonutriënten, magnesium en ijzer. Terwijl passievrucht boordevol vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, koper, magnesium en fosfor zit.

Deze mangomousse is dus een gezonder dessert, dat  barst van vitaminen en mineralen!! Smakelijk!


Nutritionele samenstelling per eetlepel glaasje: Energie: 76kcal, Eiwit: 4.5g, Vet: 2.2g, Verzadigd vet: 0.4g, Koolhydraten: 9.2g, Suiker: 8.0g, Vezels: 0.9g.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *