Prep Tijd | 15 minuten |
Passieve Tijd | 1 uur |
Porties |
glazen
|
- 2 grote, rijpe mango's
- 1 geraspte schil van 1/2 limoen
- 250 gram magere griekse yoghurt natuur
- 2 eiwitten
- 3 passievruchten
Ingrediรซnten
|
|
- Schil de mango's, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd de mango in blokjes. Pureer het vruchtvlees samen met de limoenrasp en yoghurt in een blender of keukenmachine
- Klop de eiwitten op
- Meng de opgeklopte eiwitten onder de mango-yoghurtpuree
- Verdeel de mousse over 8 glazen en zet weg in de koelkast
- Snij de passievruchten doormidden en haal de pitjes en het sap eruit.Verdeel deze vlak voor het serveren over de mousse
GOED OM TE WETEN: Dit recept werd bereid zonder toevoeging van suiker. Toch is dit recept niet suikervrij!ย Fruit รฉn yoghurt bevatten van nature namelijkย suikers. Fruit onder de vorm van 'fructose' en yoghurt onder de vorm van 'lactose'.ย Om deze reden zie je dat je per portie nogย een kleine hoeveelheid suiker consumeert.
Daarnaast bevat mango รฉn passievrucht talrijke positieve eigenschappen. Mango is een bron van fytonutriรซnten, magnesium en ijzer. Terwijl passievrucht boordevol vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, koper, magnesium en fosfor zit.
Deze mangomousse is dus een gezonder dessert, datย barst van vitaminen en mineralen!! Smakelijk!
Nutritionele samenstelling per eetlepel glaasje: Energie: 76kcal, Eiwit: 4.5g, Vet: 2.2g, Verzadigd vet: 0.4g, Koolhydraten: 9.2g, Suiker: 8.0g, Vezels: 0.9g.