Quinoasalade met feta

Recept afdrukken
Quinoasalade met feta
Quinoasalade met feta
Prep Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Quinoasalade
Prep Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Quinoasalade
Quinoasalade met feta
Instructies
  1. Kook de quinoa (volg de instructies op de verpakking) en laat afkoelen in de frigo. TIP: Je kan de quinoa al de avond voordien koken, zodat deze goed fris is.
  2. Snijd de kerstomaten, de komkommer en de feta in fijne blokjes
  3. Ontpit de granaatappel. TIP: Snij de hoed eraf. Breek de binnenstructuur een beetje open. Houd het stuk fruit in een kom ondergedompeld in water en sla met een lepel zachtjes op de granaatappel. Doordat je de granaatappel onder water ontpit, voorkom je heel wat extra opruimwerk achteraf.
  4. Meng alle ingrediënten voor de quinoasalade samen in een mengkom.
  5. De dressing bereid je door alle ingrediënten voor de dressing samen te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Serveer de dressing apart, zo kan je zelf jouw portie dosseren!
Notities

GOED OM TE WETEN:

Light: Light betekent niet altijd gezonder. Als er 'light' op een product vermeld staat dan bevat het 'light'product  minimaal 30% minder energie (kcal), vet of suikers dan de gewone variant. Wanneer er minder vet in een product zit, is dit vaak vervangen door extra koolhydraten (suikers) waardoor het 'light'product eigenlijk niet gezonder is dan het originele product. Dit is vaak zo in koekjes, gebak, chocolade, choco, etc.

Wist je dat de vermelding 'light' op kazen wel altijd betekent dat het product gezonder is? Kaas is namelijk rijk aan vetten en vaak ook slechte (verzadigde vetten). Indien er light op kaas vermeld staat, betekent dit dat er minder vet in het product zit. In kaas vervangt men dit lager vetgehalte niet door extra suikers, waardoor een 'light' kaas gezonder is dan zijn gewone variant! Er waren reeds heel wat light kazen op de markt (harde kazen (jonge, oude, belegen kaas), mozarella), maar tegenwoordig is er ook 'light'feta te verkrijgen in de Albert Heijn én Delhaize.

Walnoten- of lijnzaadolie: zijn van nature zeer rijk aan onverzadigde, omega 3, vetzuren. Deze vetzuren beschermen ons tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding. OPGELET: Walnoten- en lijnzaadolie mogen niet verhit worden, ideaal dus koud in een salade, in een hummus of een spread.


Nutritionele samenstelling per portie: Energie: 549kcal, Eiwit: 18.3g, Vet: 21.5g, Verzadigd vet: 1.89 g, Koolhydraten: 66.9g, Suiker: 19.8g, Vezels: 9.1g.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *