Gezonde start

Heb je je wat laten gaan tijdens dit paasweekend? Tijd om je te herpakken en dat van ‘s morgens vroeg!

Start de dag met een portie havermout. Deze is zeer rijk aan energie en vezels. Hierdoor zal je verzadigd zijn tot de middag. Je kan je ontbijt met havermout dagelijks een andere “touch” geven (besjes, aardbeien, banaan, gemengd fruit, etc. of water, sojamelk, havermout melk, platte kaas, halfvolle melk etc.). Deze keuze zal ervoor zorgen dat het ontbijt leuk en gevarieerd blijft. Vandaag koos ik voor havermout met magere yoghurt en granaatappel.

“Gezond, simpel én snel klaar!”

BEREIDINGSTIJD: 5 min

AANTAL PORTIES: 1

BENODIGDHEDEN
Havermout (50 gram)
Magere, ongesuikerde yoghurt (125 ml)
Granaatappel (1/2 stuk)

WERKWIJZE
1. Snijd de granaatappel in twee en ontpit hem.
2. Voeg alle ingrediënten in een kom en klaar.

GOED OM TE WETEN: Na het paasweekend is granaatappel dé ideale keuze. De pitten van de granaatappel zijn namelijk rijk aan kalium, vitamine C, maar vooral van polyfenolen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze 3 à 4 maal zo veel polyfenolen bevatten als rode wijn, druivensap of groene thee. Daarom is het aangeraden om wekelijks een granaatappel op het menu te zetten.


Nutritionele samenstelling per portie: Energie: 290kcal , Eiwit: 10.7g, Vet: 4.9g, Verzadigd vet: 1.0g, Koolhydraten: 50.1g, Suiker: 15.0g, Vezels:6.1g.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *