Ontbijtmuffins
Porties Prep Tijd
10stuks 45minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
10stuks 45minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang.
  3. Voeg de kaneel toe en een snufje zout en een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie.
  4. Voeg op het laatste de blauwe bessen toe.
  5. Verdeel het beslag in muffinvormpjes.
  6. Bak de ontbijtmuffins gedurende ongeveer 35 minuten goudbruin.
Notities

GOED OM TE WETEN: Havermout is ideaal voor de start van de dag. Het is een voedingsbron rijk aan complexe koolhydraten en een bom van vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat havermout heel wat vezels. Dacht jij dat havermout saai was? Wel: dan heb je het helemaal fout! Met deze havermoutmuffins geef je jouw dag een vrolijke én gezonde start. Ideaal voor tijdens een ‘ochtendrush’.


Nutritionele samenstelling per muffin: Energie: 101kcal, Eiwit: 4.2g, Vet: 3.7g, Verzadigd vet: 0.8g, Koolhydraten: 11.2g, Suiker: 2.2.g, Vezels: 1.5g.