Havermoutpannenkoeken met banaan
Met dit recept kan je 8 pannenkoeken afbakken of 2 pannenkoekjes per persoon.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
5 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Blend de halfvolle melk met de havermout, de bananen en het ei
  2. Laat het beslag even staan zodat het nog kan indikken
  3. Verwarm wat olie in een pannenkoekenpan
  4. Bak de pannenkoeken af
Notities

GOED OM TE WETEN: Havermout is heel rijk aan vezels en dus ideaal om de dag mee te starten. Deze pannenkoeken bevatten 6.7 gram vezels per persoon. Je hebt hierdoor reeds 1/5 van de dagelijkse behoefte aan vezels (30 gram) binnen. Werk af met een portie fruit, hiermee verhoog je nog het vezelgehalte. Het zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent en niet onnodig gaat snoepen gedurende de voormiddag. Kies echter voor de natuur versie, er bestaat ook havermout multifruit, cassonade, etc. aan deze is versies is suiker toegevoegd, een minder gezonde variant dus. TIP: Je kan deze pannenkoeken kleiner maken en iets dikker (American style). Dit zorgt ervoor dat ze nog lekker smeuïg zijn vanbinnen.


Nutritionele samenstelling per persoon : Energie: 285 kcal, Eiwit: 11.3g, Vet: 5.7g, Verzadigd vet: 1.55g, Koolhydraten: 43.1g, Suiker: 13.7g, Vezels: 6.7g.