Gekruide groenten met fettuccine en scampi
Porties Prep Tijd
4personen 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 40minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Was alle groenten zeer grondig.
  2. Snijd de groenten en fruit in de olijfolie.
  3. Roer er de tomatenpuree, de kurkuma, de cayennepeper, de koriander en de komijn door. Laat stoven.
  4. Bak de scampi’s apart af en meng daarna met het geheel.
  5. Kook de fettuccine.
Notities

GOED OM TE WETEN: Pasta bevat meer koolhydraten en ook meer energie dan gekookte aardappelen. Indien je wenst te vermageren, is het aangeraden niet iedere dag pasta op het menu te zetten. Een portie van 70 g (ongekookt, liefst volkoren pasta) is voldoende voor iemand die op zijn/haar gewicht wenst te letten. Heb je toch niet voldoende met deze portie? Kook wat sojascheuten mee met de pasta. Hierdoor heb je een grotere portiegrootte en consumeer je terzelfdertijd meer groenten. Dat zijn 2 vliegen in 1 klap!


Nutritionele samenstelling per portie: Energie: 510kcal, Eiwit: 28.0g, Vet: 16.7g, Verzadigd vet: 3.1g, Koolhydraten: 61g, Suiker: 12.2g, Vezels: 6.7g.