Spread van puntpaprika’s
Porties Prep Tijd
1 potje 30minuten
Porties Prep Tijd
1 potje 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Was de paprika’s en verwijder de binnenkant
  3. Leg ze op een bakplaat en verhit in de oven tot de paprika’s donker bruin zien
  4. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen
  5. Rooster de pijnboompitten kort
  6. Blend alle ingrediënten samen tot een gladde spread
  7. Breng op smaak met peper en zout
Notities

GOED OM TE WETEN: Heel wat beleg voor op onze boterham (denk vooral aan vleeswaren) is eigenlijk niet zo gezond, terwijl dit vroeger wel aanbevolen werd als gezond broodbeleg. Nieuw onderzoek toonde aan dat er aan vleeswaren (ook magere vleeswaren) vaak toevoegingen worden gedaan die kankerverwekkend kunnen zijn. TIP: Wat kan je dan wel nuttigen als beleg op je boterham? Denk aan groenten (komkommer, tomaat, salade, etc), een stukje fruit (banaan, aardbei, peer, etc.), een eitje, een pure notenpasta (tahin, pindakaas, amandelpasta) (In de Albert Heijn en online in de notenschop.nl goede varianten te vinden. Let er vooral op dat er ENKEL noten in de pasta verwerkt zit), platte kaas of een lekkere hummus of spread. En ja hoor! Deze in de winkel zitten vaak goed qua samenstelling. Let erop dat de ingrediëntenlijst niet te lang wordt en er niet meer dan 15 gram vet op 100 gram aanwezig is. En…als je tijd hebt, kan je deze gewoon zelf maken. Handig toch!


Nutritionele samenstelling per 100 gram : Energie: 98kcal, Eiwit: 2.3g, Vet: 6.g, Verzadigd vet: 0.4g, Koolhydraten: 6.6g, Suiker: 5.1g, Vezels: 2.1g.