Kiwiconfituur
Porties Prep Tijd
1potje 30 minuten
Porties Prep Tijd
1potje 30 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de kiwi’s en snij ze samen met de banaan in stukken.
  2. Meng met het citroensap en breng het mengsel aan de kook.
  3. Plet het fruit terwijl met een vork.
  4. Voeg de agaragar toe en volg de instructies op de verpakking.
  5. Voeg de zoetstof toe en roer.
  6. Vul een bokaal met de confituur en sluit deze goed af.
  7. Laat de confituur ondersteboven afkoelen.
Notities

GOED OM TE WETEN: Deze confituur bevat geen toegevoegde suikers. Hier werd gebruik gemaakt van stevia. Stevia rebaudiana is een struik uit Zuid-Amerika met zoet smakende blaadjes. In de praktijk wordt vaak kortweg van stevia gesproken als er over de zoetstof in voedingsmiddelen gesproken wordt. Het zijn echter de steviolglycosiden, een extract uit de blaadjes, die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is een intensieve zoetstof. Intensieve zoetstoffen zijn veel keren zoeter dan suiker en leveren niet of nauwelijks energie. Daarnaast heeft stevia geen invloed op de bloedsuikerspiegel en is het tandvriendelijk. Bovendien is het hittebestendig en dus ideaal om te gebruiken bij hoge temperaturen (vb. in gebak of confituur).  


Nutritionele samenstelling per 100 gram : Energie: 105kcal, Eiwit: 0.2g, Vet: 0.5 g, Verzadigd vet: 0.1g, Koolhydraten: 21.9g, Suiker: 10.5g, Vezels: 2.5g.