Ongeraffineerde tarwe in groentemengeling met geroosterde pijnboompitten

Recept afdrukken
Ongeraffineerde tarwe in groentemengeling met geroosterde pijnboompitten
Ongeraffineerde tarwe in groentemengeling met geroosterde pijnboompitten
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ongeraffineerde tarwe in groentemengeling met geroosterde pijnboompitten
Instructies
  1. Kook de tarwe, samen met het bouillonblokje, gedurende 10 minuten.
  2. Was en snij de groenten fijn (wortelen, courgette, ui).
  3. Stoof de ui, wortelen en courgette.
  4. Voeg hier als laatste ook de maïs en erwten aan toe.
  5. Gril de pijnboompitten in een grillpan.
  6. Meng tot slot de tarwe met de groenten.
Notities

Tip: Serveer de pijnboompitten apart, zodat iedereen zijn eigen portie kan bepalen.

GOED OM TE WETEN:

Ongeraffineerde tarweproducten + ruime portie groenten
= VEZELS!

Dit gerecht bevat reeds 1/3 van onze dagelijkse vezelbehoefte.

Vezels hebben talrijke positieve effecten op ons lichaam:
-Betere passage van voedsel in de darmen;
-Trage opname van koolhydraten;
-Minder grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel;
-Een beter gevuld gevoel in de maag;
-Trager ledigen van de maag (waardoor minder snel terug honger);
-Ontstaan van een gezonde darmflora;
-Lagere kans op dikke darm kanker.

KORTOM:
Een gezond, energiearm én vezelrijk gerechtje om van te smullen.


Nutritionele samenstelling per portie: Energie: 327 kcal, Eiwit: 11.1 g, Vet: 12.2 g, Verzadigd vet: 1.5 g, Koolhydraten: 43.3 g, Suiker: 6.7 g vezels: 8.2 g.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *