Hummus Van Rode Biet
Porties Prep Tijd
1grote kom 5minuten
Porties Prep Tijd
1grote kom 5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de rode biet in kleine stukjes.
  2. Voeg alle ingrediënten toe in de blender of keukenrobot.
  3. Mix tot je een glad geheel bekomt.
  4. Proef of de hummus voldoende op smaak gebracht is. Indien nodig, voeg extra komijn, peper of zout toe.
Notities

GOED OM TE WETEN: Rode biet is een ideaal ingrediënt voor de recreatieve sporter. Je vraagt je wellicht af waarom? Rode biet bevat nitraat. Nitraten worden onder invloed van speeksel omgezet in nitrieten en vervolgens in het bloed omgevormd tot stikstofmonoxide. Dit laatste speelt o.a. een rol in de aanvoer van zuurstof naar de spieren, in de contractiekracht van onze spieren en in de verlaging van de bloeddruk. Rode biet heeft het beste effect op minder getrainde sporters. De exacte hoeveelheid die noodzakelijk is voor dit effect op het duurvermogen verschilt per studie, maar varieert tussen de 250 en 500 mg nitraat. Dit komt overeen met 300 tot 625 ml bietensap. Deze wordt het best geconsumeerd 2-3 uur VOOR de prestatie.

Dat deze hummus niet rechtstreeks het duurvermogen van de sporter zal verbeteren staat vast, maar het drinken van rode bietensap kan wel prestatiebevorderend zijn!


Nutritionele samenstelling per eetlepel hummus: Energie: 54kcal, Eiwit: 2.5g, Vet: 2.2g, Verzadigd vet: 0.4g, Koolhydraten: 4.7g, Suiker: 4.7g, Vezels: 2.0g.